+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A mezőgazdasági termelés fenntarthatósága a biodiverzitáson túl azt is biztosítja, hogy az emberek egészséges, megbízható élelmiszerekhez jussanak – mondta a Karc FM-en a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke azzal kapcsolatban, hogy az érdekvédelmi szervezet idén június 9-10 között tartja meg a Fejér megyei Mezőfalván Közép-Európa legnagyobb szabadtéri gépbemutatóját és szakmai kiállítását.

A kétnapos fórum középpontjában a fenntartható mezőgazdasági termelés, a digitalizáció, a robotizáció, a mesterséges intelligencia és a precíziós gazdálkodás áll – tette hozzá Zászlós Tibor.

Az ágazat finanszírozásával kapcsolatban a szakember hangsúlyozta: a közös agrárpolitika reformjának köszönhetően az elkövetkező években jelentősen emelkednek a nemzeti források az agráriumban, így a gazdák hozzájuthatnak a legkorszerűbb gépekhez és technológiákhoz.

A kétnapos rendezvényen bemutatják a legújabb fajtanemesítési és kutatási eredményeket. A munkaeszközöket, gépeket pedig szántóföldi körülmények között munka közben lehet megtekinteni és ki is lehet azokat próbálni. A szervezők több tízezer résztvevőre számítanak.