+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Május végétől a szakképzésben és a felnőttképzésben résztvevőknek is elérhetővé vált a képzési hitel. A pénzügyi segítséget a hét eleje óta több százan igényelték – mondta a Hangolóban a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója. Magyar Péter elmondta, az új konstrukciók a felsőoktatáshoz hasonlóan a képzés költségeinek fedezésére, valamint szabadfelhasználásra igényelhetők, előbbi kamatmentesen, míg a szabad felhasználású hitel 1,99 százalékos kamattal kérhető. Ennél havonta 150 ezer forint kérhető.

Képzési hiteleket 18 és 55 év közöttiek igényelhetnek, és a képzés befejezését követően a negyedik hónapban kell elkezdeni a törlesztést, az ügyfél döntése szerint egy és tíz év közötti futamidővel.

Kiemelte: csakúgy, mint a diákhiteleknél, a képzési hitelek igénylésénél sincsenek rejtett költségek, hitelbírálati díj, nincs szükség se kezesre, se fedezetre, a központ nem végez hitelbírálatot.

A Diákhitel Központ eddigi 20 éven fennállása alatt 500 ezer hallgatónak mintegy 500 milliárd forintban folyósított kölcsönöket. A diákhitelt igénylő hallgatók több mint 50 százaléka nyilatkozott úgy, hogy diákhitelek nélkül nem tudta volna elkezdeni vagy befejezni felsőfokú tanulmányait. Szakképzésben és felnőttképzésben jelenleg 120 ezer ember tanul, a kormány és a Diákhitel Központ azzal számol, hogy ez a szám a képzési hiteleknek köszönhetően a következő években emelkedni fog.