+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az egész Gyurcsány jelenség a kezdetektől mostanáig nettó hazugságokra épül. Ennek legújabb eleme, hogy Dobrev Klára azt hangoztatja tévesen, a 2006-os rendőrterrorban több egyenruhás sérült meg, mint civil állampolgár – fogalmazott a Karc FM-en az egykori eseményeket vizsgáló Balsai-bizottság tagja.

Völgyesi Miklós kiemelte: tény, hogy rendőrök is megsérültek, de arányaiban nem olyan súlyosan, mint az a mintegy 300 civil, akik elsősorban békés céllal mentek ki Budapest utcáira ünnepelni az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóját.

Völgyesi Miklós hozzátette: a rendőrség törvénytelen, nem rendszeresített eszközökkel, vadászfegyverekből kilőtt gumilövedékekkel és gázgránátokkal a lehető legdurvábban támadt a tömegre, amiért egykori kormányfőként egyértelműen Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ellen a 15 évvel ezelőtti őszi hatósági jogtiprások miatt Völgyesi Miklós a Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke is tett feljelentést terrorcselekmény bűntettének alapos gyanújával, bírósági tárgyalásra azonban nem került sor.