+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Egy liter sárga festékkel nem lehet megoldani a főváros közlekedési problémáit – fogalmazott rádiónk reggeli hírműsorában Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Fürjes Balázs hangsúlyozta: a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával, Vitézy Dáviddal közösen szívesen segítettek volna a kerékpáros közlekedés hatékonyabb kialakításában a körúton a főpolgármesternek, ahogy annak előkészítésében is, hogy a Lánchíd, az alsó rakpart és a Blaha Lujza tér lezárása ne egy időben, hanem a pandémia miatti lezárások idején, elnyújtva valósuljon meg. Megkeresést azonban nem kaptak a főváros részéről, sőt a Lánchíd felújítása a korábbi műszaki tartalomnál karcsúbban, ezzel együtt 5 milliárd forinttal drágábban valósul meg. A kormánypárti politikus azt is kiemelte: ha Karácsony Gergely igent mond a korábbi főpolgármester által kiírt közbeszerzés eredményére, akkor mostanra a felújított műtárgy átadási ünnepségén vágná át a nemzeti színű szalagot.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az agglomeráció közlekedésének fejlesztése jegyében új buszsáv létesül a Budakeszi és a Zsámbéki-medence Budapestre tartó buszjáratai számára, ennek köszönhetően a térség településeiről sokkal hamarabb juthat el az utazóközönség a Széll Kálmán térre.

Fürjes Balázstól azt is megtudtuk: hosszas mérlegelés és számos egyeztetés után vállalta, hogy kormánypárti színekben versenybe száll a XII. kerület és a II. kerület egy részét magában foglaló választási körzet országgyűlési mandátumért. Programja kialakításához konzultációt indított az érintett körzetben arról, hogy mi fontos az ott élőknek, hogyan képzelik el az otthonuk jövőjét, egyebek mellett gazdasági és egészségügy téren. A politikus nem akar foglalkozni az ellenzéki előválasztással, úgy fogalmazott: neki nem „démonokkal kell hadakozni”. Ha a baloldal eldönti, hogy ki lesz a kihívója, akkor szívesen leül vele vitázni a körzet és az ország jövőjéről, fejlesztési irányairól és lehetőségeiről.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy a következő választás tétje a szabadság és a szuverenitás megőrzése, vagy annak átadása lesz. A Fidesz hitvallását szerinte akár egy Kossuth nóta egyetlen strófájában lehet összegezni: „éljen a magyar szabadság, éljen a haza”. Ezzel szemben az ellenzéki oldal pártjai között konszenzus mutatkozik abban, hogy az Európai Egyesült Államok a megfelelő irány.

Fürjes Balázs nehéz küzdelemre számít a 2022-es országgyűlési választáson, ezért vár minden segítséget és támogatást annak érdekében, hogy elnyerje a mandátumot.