+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Gyurcsány Ferenc hétfői parlamenti felszólalása jól mutatja, hogy a baloldalon mindig van lejjebb – jelentette ki a Karc FM-en Budai Gyula országgyűlési képviselő. A kormánypárti politikus emlékeztetett: a Demokratikus Koalíció elnöke úgy akarja lopással szembesíteni a kormányoldalt, hogy a DK és az egyesült ellenzék tele van jogerősen elítélt bűnözőkkel, valamint olyanokkal, akik ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban. Közülük is a legkirívóbb Czeglédy Csaba, akit hatmilliárdos költségvetési csalással gyanúsítanak és aki ennek ellenére DK-s jelöltként indul Szombathelyen a baloldali előválasztáson.

Budai Gyula felidézte a MOTIM Zrt. privatizációját is, amelyben Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska nyújtott kedvezményes, hétszázmillió forintos kölcsönt. A volt elszámoltatási biztos utalt a Szalai utcai ingatlan ügyére és a Sukorói telekcsere néven elhíresült vagyonkezelési botrányra is, amelynek során az MSZP-SZDSZ kormány részéről kísérletet tettek arra, hogy egy idegenforgalmi szempontból frekventált helyen lévő, állami területet egy üzletemberrel kicseréljenek egy jóval csekélyebb értékű földterületre, Gyurcsány Ferenc pedig még miniszterelnökként a beruházás mellé állt.

Budai Gyula elmondta: ami a politikai vitakultúrát és az ideológiai ellenfelek egymás iránti tiszteletét illeti, sokat elmond az a tény, hogy az ellenzéki képviselők zöme nemes egyszerűséggel nem viszonozza a kormánypárti képviselők köszönését. Ez a légkör lengi be a 2022-es parlamenti választásokig hátralévő időszakot, így a legdurvább kampányra lehet számítani, amelynek előszelét egyebek mellett Jakab Péter minősíthetetlen megnyilvánulásai is jelzik – tette hozzá.