+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A nemzetközi baloldal folyamatosan arra törekszik, hogy az adókat a nemzetek helyett központilag határozzák meg és nem törődnek azzal, hogy ez Magyarország versenyképességét csökkentené, az állampolgároknak pedig jelentős többletterhet jelentene – emelte ki a Karc FM-en a Fidesz európai parlamenti képviselője. Győri Enikő emlékeztetett: ha az egyik francia zöldpárti képviselő elképzelése többséget kapott volna az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága múlt heti ülésén, utat nyithatott volna az adózási rendszer átalakításának és új adónemek bevezetésének.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, egy ország gazdasági versenyképessége veszne el és gazdasági mozgástere szűkülne azzal, ha a monetáris politika alakításának joga kikerülne a nemzeti hatáskörből.

Győri Enikő kiemelte, a magyar baloldali képviselők az Európai Parlamentben igen aktívak, ha Magyarország érdekeivel szemben kell felszólalni. A radikális adóemelést szorgalmazó előterjesztést Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció európai parlamenti politikusa is támogatta.

A politikus szerint a múlt heti bizottsági szavazáson csak egyetlen szavazaton múlt, hogy az elképzelés továbbmenjen, de érezhető hogy a kérdés nem került le a napirendről Brüsszelben.