+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Minden párt, amely azért jött létre, hogy Gyurcsány Ferencet leváltsa, most beállt a DK elnöke mögé – jellemezte a jelenlegi politikai helyzetet Rétvári Bence országgyűlési képviselő a Karc FM-en. A kereszténydemokrata politikus nem tartja véletlennek, hogy a baloldali honatyák – kerülve a tartalmi kérdéseket – botránypolitizálásba menekülnek, hiszen mondandójuk szöges ellentétben áll azzal, amit mandátumukért cserébe a választóiknak ígértek. A kormánypárti honatya szerint az ellenzéki obstrukciók és akciók eredője Parlamenten belül és azon kívül nem a jogállam kritikája, hanem az a frusztráció, amit azért éreznek, mert a magyar állampolgárok többsége 2010-től három alkalommal is a Fidesz-KDNP-nek adott felhatalmazást kormányalakításra.

Rétvári Bence egyértelművé tette: ahogyan 2006 őszén elfogadhatatlan volt a Gyurcsány-féle utcai erőszak, úgy az ellenzéknek minden olyan próbálkozása is elfogadhatatlan, amely a parlament- és a törvényhozás működését fizikai erőszakkal akarja megakadályozni.

A Dunakanyar országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy miközben Budapest – magát „zöldnek” tituláló – polgármestere leállítja a főváros legkörnyezetkímélőbb közlekedését, a Tarlós István kezdeményezésére elindult BKV-s dunai hajójáratokat, a folyam felső szakaszán a MAHART a Dunakanyar települései között tavaly indított hajójáratait a sikerre való tekintettel sűríti.

Rétvári Bence szerint ez is jól mutatja, hogy milyen az, amikor foglalkoznak egy üggyel és milyen, az amikor elhanyagolják. Meglátása szerint a budapesti városvezetés jó pénzért megbízott tanácsadóinak azon kellene dolgozniuk, hogy a fővárost minél élhetőbbé tegyék, nem pedig azon törni a fejüket, hogy a kormányt miképpen lehet folyamatosan támadni.

A BKV és a főpolgármesteri hivatal közlése szerint forráshiány miatt nem indulhatnak el idén a dunai hajójáratok és egyelőre bizonytalan a tömegközlekedési cég égisze alatt működő hajóközlekedés jövője is.