+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Sok szó esik arról, hogy milyen módon segítik a politikai szereplők a járvány miatt bajba jutott embereket, vállalkozásokat. A Vámház téri Nagy Vásárcsarnok forgalmának legnagyobb részét a külföldi turisták teszi ki. A koronavírus megjelenése óta eltűntek a külföldi vásárlók a patinás épületből, ami igen komoly bajba sodorta az ott üzlethelyiséget bérlő vállalkozókat és azok családját. Tartalékjaikat felélték, forgalmuk másfél éve nincs, ettől függetlenül a Vámház téri Vásárcsarnok bérlőitől a főváros a zárva tartás ideje alatt összegyűlt bérleti díjat is követeli. Egyikük levelet írt Karácsony Gergelynek, amelyre csak negyven nap után jött semmit mondó válasz, majd néhány napra rá felbontották vele a szerződést.

Hankeszné Balás Brigitta rádiónkban elmondta: a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága sokáig válaszra sem méltatták őt és társait, amikor segítséget kértek a bérleti díjakat érintő méltányosság ügyében. Januárban úgy döntött, számos társa és saját maga nevében, végső kétségbeesésében közvetlenül Karácsony Gergely főpolgármesterhez fordul. Ezután érkezett meg az a fizetési követelés, amelynek végeredménye a bérleti szerződés felmondása lett.

Az üzlet tulajdonosa úgy fogalmazott: Karácsony Gergelynek valószínűleg rengeteg dolga lehet, hiszen hosszú ideig válaszra sem méltatta őket, segítséget pedig nem nyújtott számukra. Hozzátette: a főpolgármester még arra sem volt képes, hogy az általa preferált biciklivel egyszer végig guruljon a Vásárcsarnokon és felhívja a nyilvánosság figyelmét a bajba jutott vállalkozók helyzetére.