+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Elképzelhető, hogy puha, simulékony mentalitásával Budapest baloldali főpolgármestere miniszterelnökként is elevickélne egy darabig, ennek azonban az ország és az állampolgárok látnák kárát – véli Bencsik Gábor publicista. A Magyar Krónika főmunkatársa szerint Karácsony Gergely esetlenségéből és tétovaságából próbál marketing eszközt faragni, miután megbarátkozott a Gyurcsány Ferenc által ráosztott szereppel. A publicista kiemelte: a Párbeszéd politikusa hiába jutna el a miniszterelnökségig, a sokpárti baloldali koalíciót az abban résztvevő pártok tagsága feszítené szét, hiszen az ellenzéki összefogással csak a legfelsőbb pártvezetők világnézetét sikerült látszólag összefésülni.

Bencsik Gábor úgy fogalmazott: Karácsonyi Gergely elfogadja, hogy „maffiafőnökhöz” hasonlatosan van mögötte egy Don, aki kijelöli számára, hogy ki legyen majd a minisztere, államtitkára. Ezzel együtt Karácsony Gergely, a Jobbik és a Momentum is azt képzeli, – a DK-pedig meg van arról győződve, – hogy győzelem esetén sikerül ledarálnia politikai ellenlábasait. Karácsony Gergely simulékony mentalitásával sikeresen ellavírozhat egy ilyen környezetben, ennek azonban megvan az a veszélye, hogy „megválasztását követően ő is elmondja a maga őszödi beszédét, melyben bevallja, hogy nem csinált semmit.”

Bencsik Gábor úgy látja, hiába hangoztatja az ellenzék a hídépítés fontosságát, az áthidalhatatlan távolság nem társadalmi csoportok, vagy emberek, hanem az általuk kommunikált világkép és az állampolgárok valóságérzékelése között húzódik.