+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Patrióta alapítója szerint fájdalmas lesz az ébredés, ha 2022 tavaszán a mostani ellenzéki pártok alkotta összeborulás jut hatalomhoz. Azok az eredmények ugyanis, amelyek révén a polgári kormány több tízmillió forinttal tudja támogatni a családokat, építeni az országot vagy védeni a magyar szuverenitást, gyorsan semmivé lehetnek. Rákay Philip szerint a társadalom természetesnek veszi azokat a körülményeket, amelyek között ma él. Azt kell elmagyarázni, hogy a támogatások egyike sem „jár” alanyi jogon, kizárólag a mostani, polgári kormány döntése révén kapják meg ezeket a juttatásokat a magyarok. A balliberális oldal azonnal megszüntetné a családtámogatási rendszert, adókat emelne, hiteleket venne fel, és hozzájárulna csaknem 1 millió bevándorló betelepítéséhez.

Ezekről a kérdésekről ma a közösségi médiában, az online térben is beszélni kell. Miután ilyen hangok eddig ott nem voltak jelen, ki kell mondani, hogy a polgári világnézetnek is helye van a közösségi térben. A balliberális véleményformálók rettegnek is attól, hogy a jobboldali álláspont is megjelenik azokon a platformokon, ahol eddig monopolhelyzetben voltak. A kommunikációs szakember hozzátette: mostanra korhatár nélkül mindenki használja valamilyen szinten az online közösségi oldalakat, így a polgári oldalnak is képviseltetnie kell magát az „újfajta” médiatérben.

Szerinte az internetes platformokon baloldali hegemónia volt érezhető hosszú évek óta, mert a jobboldali értelmiségnek vagy derogált, vagy más okok miatt nem fordított kellő hangsúlyt erre a felületre. Amikor a Patrióta megjelent, akkor érezhető és látható idegesség volt tapasztalható a baloldali sajtóban. Hangsúlyozta: a Patrióta nem másolja a Partizánt, ez a két név két értékválasztást is jelent, amely szerint a tartalmak készülnek. Pelyach Gergely interjúja