+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Minden fiatalt arra buzdít Murai László, hogy regisztráljon és vegye fel a neki felajánlott oltást, amint lehetséges, mert a Covid nem válogat és egyre több egészséges ember is nagyon megszenvedi az új típusú koronavírus okozta betegséget. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökét egyébként már húsvétkor beoltották az Astra Zeneca vakcinájával és azt tapasztalja, hogy aki most regisztrál, az nagyon hamar sorra kerül.

A hétvégi terasznyitásnál tapasztalt tömeges kiszabadulásról úgy gondolja: ítélkezni nem szabad, de a fiataloknak is kellene még egy kis önmérsékletet tanúsítani.

Murai László úgy látja: ha még pár hétig, egy hónapig mindenki képes türelmes lenni és óvatosan használja ki a fokozatos nyitás nyújtotta lehetőségeket, akkor nyárra a fiatalok is visszakaphatják a pezsgést és az együttlét lehetőségeit. A HÖOK elnöke azt sem tartja kizártnak, hogy megfelelő átoltottságnál a nyár végén még a gólyatáborokat is meg lehet szervezni. Úgy gondolja: nem szabad még egy olyan évfolyamnak bekerülni a felsőoktatásba, ahol a fiataloknak teljesen kimaradnak az életéből ezek a közösségi integrációs élmények.