+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A megítélt támogatások 99 százalékát, mintegy hetvenmilliárd forintot már ki is fizettek az érintettek részére, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került cégek ugyanakkor egészen április végéig igényelhetnek ágazati bértámogatást – hívta fel a figyelmet a Karc FM-en a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Bodó Sándor azt reméli, hogy néhány napon belül a teraszok és kerthelyiség megnyitásával újraindulhat az élet a turizmusban és a vendéglátásban is.

Bodó Sándor emlékeztetett: továbbra is él a vállalkozások munkaerő támogatása, amikor 25 év alatti fiatalokat foglalkoztatnak. A képzettséget nem igénylő munkakörben nyolc általánossal rendelkező munkaerőt közvetítenek ki és továbbra is támogatják a cégek innovációját. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár arra biztatta a cégeket, hogy keressék a munka.hu weboldalt, ahol a gazdaság valamennyi szereplője talál a számára megfelelő pályázati programot.

Bodó Sándor arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány hatására mintegy 40 ezer, korábban külföldön munkát vállaló magyar állampolgár tért vissza, akiknek jelentős része sikeresen helyezkedett el Magyarországon.

Bodó Sándor jó jelnek tartja, hogy a tavalyi visszaesés után ismét több mint négy és fél millió magyar embernek van munkája, a 4,5 százalékos munkanélküliségi ráta pedig az egyik legalacsonyabb Európában.