+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A borsodi megyeszékhely balliberális vezetése politikai okokból megrogyasztotta a város korábban példaértékű tömegközlekedését – fogalmazott a Karc FM reggeli hírműsorában a Soós Attila önkormányzati képviselő. A kormánypárti politikus kiemelte: miközben a járványügyi adatok azt mutatják, hogy Miskolcon tovább nő a koronavírussal fertőzöttek száma, a baloldali városvezetés csökkentette a busz és villamos járatok számát, ami miatt az utasok hosszabb menetidővel, követhetetlen menetrenddel és drágább viteldíjakkal kénytelenek szembesülni. A városvezetés a döntést spórolással indokolja, noha hírek szerint a járatritkítással alig tíz százalékos megtakarítás érhető el.

A képviselő azt gyanítja, hogy a tömegközlekedés szisztematikus leépítése Miskolcon, egy politikai stratégia része, amit a fővárosból irányítanak

Soós Attila hangsúlyozta: a miskolci tömegközlekedés gondjai kizárólag abból származnak, hogy a várost irányító baloldal folyamatosan forrásokat von el a vállalat költségvetésből.

Hozzátette: a balliberális politikusok hiába mutogatnak a kormányra, a járvány idejére csökkentek a vállalat pénzügyi terhei, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. immár második éve nem fizeti az éves 600 millió forintos lízingdíjat az új buszokra.