+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Liberalizmus és a tolerancia jegyében a nyugat-európai országokban és az Egyesült Államokban olyan véleményterror alakult ki, amely csak egyféle nézőpontot fogad el a kényes kérdésekben – jelentette ki a Karc FM-en a Médianéző Központ igazgatója. Boros Bánk Levente emlékeztetett: míg Gulácsi Péternek, a magyar labdarúgó válogatott kapusának a szivárvány családokat népszerűsítő és az azonos nemű párok örökbefogadását népszerűsítő megnyilvánulását itthon csak a futball szurkolók véleményezték és helytelenítették, addig Petry Zsolt volt válogatott kapust, a berlini Herta BSC kapusedzőjét azonnali hatállyal kirúgták. Tette ezt a német klub vezetése annak ellenére, hogy a sportember Gulácsi Péter véleménynyilvánításáról rendkívül finoman nyilatkozott, az illegális migráció politikai kezelésével kapcsolatban pedig csak a saját, konzervatív meglátásait öntötte szavakba.

A politológus szerint ez a kisebbség diktatúrája a többség felett. A társadalmi-, faji-, vagy szexuális kisebbségek hangja ugyanis jóval erősebb nyugaton, így képesek a társadalom egészére rákényszeríteni az akaratukat. Boros Bánk Levente szerint a “meleglobbi” olyan mértékben telepedett rá a futballra és a sportra, hogy ilyen típusú reakciókat vált ki. Vagyis aki nem osztja a „hivatalos” véleményt, annak távoznia kell.

A Médianéző Központ Igazgatója szerint ez a véleményterror az Egyesült Államokból indult Black Lives Matter mozgalom esetében is megfigyelhető. Annak ellenére ugyanis, hogy a mozgalom tagjai George Floyd halála után súlyos bűncselekményeket követtek el és a fehéreket kirekesztő, rasszista módon léptek fel, a sportolóknak ma világszerte fél térdre kell ereszkedni, hogy így demonstrálják egyetértésüket az eszmével.