+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Ha Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselőnek problémája van a magyar kormánnyal, akkor azt az illetékesekkel közölje ne pedig baloldali szokás szerint országát jelentse fel – jelentette ki a Karc FM reggeli hírműsorában Győri Enikő a Fidesz EP képviselője. Szerinte az MSZP-s politikus minden alap nélkül jelentette fel Magyarországot az Európai Bizottság elnökénél, Orbán Viktor brüsszeli tárgyalásának előestéjén.

Ujhelyi azért fordult Ursula von der Leyenhez, hogy figyelmeztesse: szerinte hiányosak a magyar kormány helyreállítási alapokkal kapcsolatos tervei. A Fidesz EP-képviselője szerint azonban ez rágalom. Emlékeztetett: a kormány folyamatosan egyeztet a közigazgatás és a gazdaság szereplőivel annak a közel 6000 milliárd forintnak a felhasználásáról, amit Magyarország támogatás és kedvezményes hitel formájában az uniótól kap a gazdaság újraindításához.

Győri Enikő szerint a válság idején a világban mindenhol összefognak a politikusok, kivétel ez alól a magyar ellenzék, akik hazugságaikkal és rágalmaikkal a magyar gazdaság sikeres újraindítását akadályozzák itthon és külföldön egyaránt.