+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Ismét csődöt mondott a központosított, birodalmi logika. Ennek ellenére elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány legyőzése után az unió azt a következtetést vonja majd le, hogy még szorosabb irányításra van szükség a tagállamok fölött. Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke a Hangolóban kifejtette: a brüsszeli apparátus nem tudta megoldani az emberek problémáit, ehelyett azok a tagállamok kerültek előnyösebb helyzetbe, amelyek vállalták, hogy az uniós alapszerződésben rögzített jogukkal élve más utakon is megpróbálnak vakcinát szerezni.

Hetzmann Róbert szerint nem lehet elhallgatni a média felelősségét sem abban a folyamatban, amely – kiegészülve a nyugati balliberális elittel – politikai, ideológiai alapon utasította el a keletről érkező vakcinákat. Szerinte ma már egyértelmű, többször látott tapasztalat, hogy a nyugati elit „olyan messzire került az élet valós problémáitól, hogy a gyakorlatban nem tud hatékonyan fellépni.”

Önazonos Európa helyett

A Patrióták elnöke szerint a nyugati diskurzus egésze azon a szinten van, amely a kereszténységet elnyomja, de a betörő új vallást, „érzékenyítésre” hivatkozva támogatja. Európa nem önazonos magával, hanem egyenesen megtagadja azt, pedig az az identitás, amely meghatározta a kontinens nemzeteit, több ezer éves kultúrkört jelent. Hetzmann Róbert úgy látja: ennek a lebontása azért vált szükségessé, mert enélkül nem tudnák létrehozni a globális, világállami berendezkedést. Ha valaki végignéz Nyugat-Európán, megdöbbentő az az eszménytelenség és semmitmondás, amilyen állapotok mostanra kialakultak.

„Gyarapodó kommunisták”

Hetzmann Róbert felidézte a Patrióták egyik kiemelt programját, amelyben azért küzdenek, hogy a közterek elnevezéseiből végleg tűnjenek el a kommunista rendszer ideológusai vagy működtetői. A folyamatban most nemhogy csökkenne, de még gyarapodhat is az érintett közterek listája, miután a VIII. kerületi balliberális vezetés, – a járványhelyzeti jogrendet kihasználva most egyszemélyben Pikó András polgármester – teret kíván elnevezni Koltói Annáról, a Tanácsköztársaság funkcionáriusáról.

Az SZDP nőszervezőjét most megpróbálják egy kedves, az emberek jólétéért dolgozó nőjogi aktivistaként beállítani, így amennyiben a Fővárosi Önkormányzat jóváhagyja, akkor teret neveznek el róla. Hetzmann Róbert úgy fogalmazott: felháborító, hogy 2021-ben, három évtizeddel a rendszerváltozás után még mindig tömegpusztító ideológiák kiépítésében, működtetésében részt vett személyekre akarnak emlékeztetni.