+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Fejér megyei kórház igazgatója azoknak üzent, akik továbbra is a vakcinák ellen kampányolnak, ezzel pedig elbizonytalanítják az embereket az oltás felvételétől – jelentette ki a Karc FM-en a megyeszékhely kormánypárti polgármestere. Cser-Palkovics András kiemelte: azok a sajtóorgánumok és ellenzéki politikusok, akik szerint az egészségügyi vezető renitens, mert tényekről és adatokról beszélt, félreértelmezik a szavait. A polgármester hangsúlyozta: Bucsi László a munkáját végezte, amikor a koronavírus-járvány Fejér megyei adatairól beszélt, tudomása szerint továbbra is élvezi a kormány bizalmát. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója egy hétfői sajtótájékoztatón – amin Cser-Palkovics András is jelen volt- arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a megyeszékhelyen élőknek lehetőségük van 7000 kínai Shinopharm vakcina felvételére, hétfőn azonban még alig 3000-en regisztráltak oltásra.

A városvezető hangsúlyozta: a kórházigazgató azt tartotta érthetetlennek, hogy miközben van kellő mennyiségű, hatékony vakcina és egészségügyi személyzet a beadásához, továbbra is vannak olyanok, akik elutasítják az oltást és kockáztatják sajátjukkal együtt és mások egészségét.

A kórházigazgató szavai – mint megtudtuk – célba értek, hiszen azóta nőtt az oltásra várók száma. Cser-Palkovics András kiemelte: a vakcinázás előrehaladtával fokozatosan enyhülnek a járvány-helyzet miatt hozott korlátozó előírások, az embereknek azonban meg kell érteni, hogy a szabadság nem azonos a szabadossággal, az egészségügyi előírások továbbra is érvényben vannak, a maszkviselés és a távolságtartás betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet kiemelten ellenőrzi.

A városvezető azt tapasztalta, hogy a hétvégi terasznyitással párhuzamosan a tulajdonosok kiemelten figyeltek az egészségügyi előírások betartására az asztalok elhelyezésénél, a pincérek pedig szabályosan hordták a maszkot. Probléma akkor jelentkezett, amikor „hömpölyögni” kezdett a tömeg és többen fedetlen arccal sétáltak.

Cser-Palkovics András aláhúzta: a járvány továbbra sem múlt el, így az állampolgárok fegyelmezettségén is múlik, hogy az enyhítések ne csak pár hétig tartsanak. Ha ugyanis a járvány újra súlyosbodik, akkor a kormány ismét kényvénytelen lesz szigorítani.