+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Csak a jelenlegi politikai ellenzék leváltásával érhető el, hogy béke legyen a magyarok között – jelentette ki a Karc FM-en a Civil Összefogás Fórum alapítója. Csizmadia László emlékeztetett: közeledik az első Békemenet 10 éves évfordulója, amelynek hatására Brüsszel kénytelen volt meghátrálni, de a magyar kormányt és Magyarországot érő támadások azonban nem értek véget. A minden eddiginél nagyobbra tervezett, újabb Békemenet azonban nem hagyhatja szó nélkül az ellenzéknek a koronavírus-járvány legtragikusabb időszakára időzített támadássorozatát és az ország lejáratását célzó törekvéseit. Ezzel együtt azonban az is célja lenne, hogy köszönetet mondjon az egészségügyi védekezésben résztvevőknek. A szervező az időpontról egyelőre nem beszélt, azt mondta: a rendezvényt az egészségügyi előírások betartásával szervezik meg, akkor, amikor már nem jelentenek veszélyt a tömeges megmozdulások.

A Civil Összefogás Fórum alapítója úgy látja, hogy az országra hatalmas nemzetközi nyomás nehezedik és nagyon sokan akarják megmutatni, hogy a kormány mögött továbbra is jelentős támogatottság áll. A felvonulás ezúttal is békés lesz – hangsúlyozta Csizmadia László.

A CÖF -alapító egyúttal ismét kihangsúlyozta: az ellenzék hatalomra jutása komoly károkat jelentene az országnak. A Békemenetnek pedig az az célja, hogy a rendszerváltás véget érjen és új, méltó ellenzéke legyen a kormánynak.