+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A PwC Magyarország idén tizedik alkalommal mérte fel a hazai vállalatvezetők jövőképét-mondta a Karc FM reggeli műsorában Koncz Barbara cégtárs. Hozzátette: tavaly még a vállalatvezetők kétharmada azt mondta, hogy lassulni fog a gazdaság növekedési üteme, de mostanra megfordult a trend. A megkérdezettek 65 százaléka optimistán tekint a jövőbe, 80 százalékuk úgy gondolja, hogy jövőre már eléri a cégük teljesítménye a pandémia előtti szintet. A vállalatok többsége még idén növelni szeretné az alkalmazotti létszámot.

Koncz Barbara szerint a vállalatok számára a döntő fenyegetettséget a járvány jelenti, ezt a szakemberhiány és az árfolyamingadozás követi.

A PwC Magyarország munkatársa elmondta: bármennyire is meglepő, de a vállalatok egyharmadát nem érintette hátrányosan a járványhelyzet. Ugyanakkor a jövő munkahelye már nem lesz olyan, mint régen. Az irodai munkavégzésnél megmaradhat a részben otthoni vagy hibridmunka. Felmérésük szerint a cégvezetők számára nehéz a dolgozókat motiválni a személyes jelenlét hiánya miatt, de csupán nyolc százalékuknak hiányzik az irodai munka.