+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Elfogadhatatlannak tartja a főváros nulla százalékos béremelésről szóló ajánlatát a Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke. Gulyás Attila a Karc FM reggeli hírműsorában úgy fogalmazott, hogy az inflációval együtt ez gyakorlatilag reálbér- csökkenést jelent. Az érdekképviselet tekintettel a koronavírus-járvány miatti jegy- és bérletbevétel kiesésre, valamint a cég anyagi helyzetére az idei évben csupán 6%-os bér- és 10%-os cafeteria emelést szeretne, amit a tulajdonos fővárosi önkormányzat forráshiányra hivatkozva utasított el.

Hozzátette: a hírek szerint Budapest vezetése most a kormánynál próbál kiegészítő forrásokhoz jutni, amit megvárnak, azonban a dolgozók türelme nem véges. Az érdekképviseleti vezető kiemelte: a tömegközlekedésben dolgozóknak a járvány miatt eddig is erőn felül kellett teljesíteni, a fizetésemelés elmaradása a BKV működését veszélyeztetheti.

Gulyás Attila kiemelte: jelenleg a koronavírus-járvány felívelő szakaszban van, így most nem tartana szerencsésnek egy munkabeszüntetést. Ezekben a napokban a szakszervezet felméri, hogy milyen támogatottsága lenne egy esetleges sztrájknak a dolgozók körében.