+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A kereszténység és a liberalizmus küzdelme határozza meg a XXI. századot – jelentette ki rádiónkban a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. Juhász Hajnalka hozzátette: a keresztény ellenes ideológia az emberek vallási, nemzeti és a nemi identitást, a baloldali pártok pedig a kereszténydemokrata politikusok hitét vonják kétségbe, ha utóbbiak kiállnak hagyományos családmodell vagy a házasság mellett. Juhász Hajnalka úgy tapasztalja, hogy a keresztényellenesség mostanra intézményesült a kontinensen.

Példaként említette, hogy míg tíz éve bevett gyakorlat volt, hogy az Európa Tanács – a vallások közötti párbeszéd jegyében – egyházak és mérsékelt muszlim szervezetek képviselőivel is véleményeztette különböző döntéseit, – például az interkulturális párbeszéd jegyében a mindenkori költségvetést is eléjük tárta – ez mostanra már nem része a működésüknek. A testület antidiszkriminációs bizottsága pedig Európában és a Közel-Keleten a keresztényüldözés helyett kizárólag az iszlámellenességre fókuszál.

A KDNP alelnöke kiemelte: a liberális ideológia célja, hogy az európai döntéshozók ne a keresztény értékek megőrzésére, a keresztény közösségek védelmére, az illegális migráció megakadályozására, vagy az európai identitás megőrzésére fokuszáljanak, hanem a muzulmánellenesség orvoslásával legyenek elfoglalva.

Juhász Hajnalka hangsúlyozta, hogy a magyar Európa Tanácsi elnökség feladata ezért az is lesz, hogy emlékeztesse a Tanácsot, hogy milyen értékek mentén jött létre a szervezet és hova kell visszakanyarodni. Magyarország 2021. május 21. és november 17. között fogja betölteni a jogállamiság, az emberi jogok és a demokrácia előmozdítására hivatott strasbourgi Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöki szerepét.