+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A balliberális politikusok teljesítménye a koronavírus-járvány alatt kimerül annyiban, hogy néhányuk soron kívül felvette az oltóanyagot, valamint bel- és külföldön egyaránt kritizálták a polgári kormány intézkedéseit – emelte ki rádiónknak a Századvég vezető elemzője. Halkó Petra emlékeztetett: az ellenzéki stratégiát nem igazolják a számok, a mértékadó kutatások szerint a lakosság döntő többsége elfogadja és támogatja a kormányzati intézkedéseket, és nem gondolja, hogy balliberális vezetés esetén hatékonyabb lenne a védekezés.

Halkó Petra emlékeztetett: a magyarországi balliberális politikusok misszióját aktívan segítik európai parlamenti kollégáik, valamint a Magyarországot nemzetközi téren rossz színben feltüntető, ú.n. nem kormányzati szervezetek. A Századvég vezető elemzője úgy fogalmazott, ezek a szervezetek képesek felhangosítani a Magyarországot ért vádakat. Nem tartja szerencsésnek, hogy a magyar kormánynak ilyen légkörben kell helytállnia, hangsúlyozva, hogy a politikai támadások kivédése a koronavírus-járvány elleni védekezéstől vesz el energiákat!

Az elemző kiemelte, hogy miközben a baloldali politikusok folyamatosan a magyar kormányt kérik számon, átlépnek azon a tényen, hogy az uniós vezetők félrekezelték a koronavírus-járványt és az Európai Bizottság elrontott vakcinaszerződései miatt késlekednek a tagállamoknak járó oltóanyag szállítmányok. Pelyach Gergely interjúja.