+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Csak addig lehet támadni a városligeti fejlesztéseket, amíg vannak el nem készült épületek – fogalmazott a Karc FM-en a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa. Baán László emlékeztetett: az elkészült épületek hiteltelenítik a főváros tagadáson alapuló kommunikációját, hisz a közvélemény pozitívan fogadta a felújított Szépművészeti Múzeumot, a Millennium Házát, a megújult park pedig tele van sportolni és kikapcsolódni vágyókkal.

Baán László elfogadja, hogy a főváros nemet mondott a Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház tervére, ezek helyén azonban korábban is épületek voltak, így a főváros hiába beszél zöldfelület vesztésről. Kiemelte: a Városligetet elsősorban fővárosiak használják, sorsa azonban nemzeti ügy, így megújításáról országos szinten kell dönteni.
A miniszteri biztos kiemelte: Budapest vezetése hiába érvel felmérésekkel, ha az emberek a valós terveket és nem a főváros által erőltetett véleményeket ismerik meg, akkor a budapestiek körében 70, országosan pedig 80%-os támogatottsága van a teljes projektnek.

Baán László emlékeztetett: a napokban Budapest Momentumos főpolgármester-helyettese is bemutatta elképzeléseit a Nemzeti Galéria felújításáról. Kerpel-Fronius Gábor egy betonkolosszust álmodott a várba, a Szent György térre, amit az egyik internetes portál olvasóinak döntő többsége utasított el és tette le voksát a Nemzeti Galéria Városligetbe történő átköltöztetése mellett.