+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A társadalom egésze szempontjából hasznosnak tartaná az NPK elnöke Horváth Péter, ha az óvodától az érettségiztető tanárokig bezáróan valamennyi pedagógus megkapná a koronavírus elleni vakcinát. Álláspontja szerint az óvoda és az iskola nem csak oktatja, neveli a gyermekeket, vigyáz is rájuk és egész napos elfoglaltságot biztosít a diákoknak, így szüleik munkájukra koncentrálhatnak. Mindezt hosszú távon csak a jelenléti oktatással lehet megvalósítani. Az oktatási rendszer újranyitását pedig csak a pedagógusok átoltottságával lehet biztonsággal megvalósítani. Hozzátette: a 60 év feletti kollégák és a 60 év alatti krónikus betegségekben szenvedő tanárok már megkapták legalább az első oltást, annak viszont nem látja reális esélyét, hogy április 7-én úgy induljon meg a jelenléti oktatás, hogy valamennyi tanár be legyen oltva.

Az emberi erőforrások minisztere Kásler Miklós a parlamentben arról beszélt, hogy a tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruknak és egészségi állapotuknak megfelelően.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke az érettségi kapcsán azt tapasztalja, hogy a diákok többsége a hagyományos formában írásbeli és szóbeli vizsga keretében szeretne számot adni tudásáról. A gimnáziumokban az egészségügyi előírások betartásával ezekben a hetekben a végzősöknek lehetőségük van konzultálni a szaktanárokkal.