+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nem a párt távolodott el az 1988. március 30-án kijelölt értékektől, hanem azok az egykori alapító tagok, akik – rég visszaadva párt könyvüket – öt perc hírnévért támadják a Fideszt. Deutsch Tamás, az alapítók egyike a Karc FM-en arról beszélt: Kardos József, aki a születésnapra időzített, az államfőnek címzett nyílt levelében támadta meg a kormánypártot, 5 éve ugyanazokat a vádakat kaparja elő az évforduló alkalmából, mint amelyeket akkor egy balliberális sajtóorgánumnak adott interjújában megfogalmazott. Deutsch Tamás most arra emlékeztetett: akik a kilencvenes évek elejétől azzal vádolják a Fideszt, hogy az hátat fordított az eredendő értékeinek, azok nincsenek tisztába a politikai fejlődés folyamatával. Emlékeztetett, hogy a Fiatal Demokraták Szövetsége szinte egyszerre indult a Szabad Demokraták Szövetségével és a Magyar Demokrata Fórummal, amelyek mára eltűntek, a Fideszt ugyanakkor négyévente folyamatosan kormányzati pozícióra hatalmazzák fel az állampolgárok. Az EP képviselő a Kossuth nóta egyik strófájával fogalmazta meg pártja több mint három évtizedes hitvallását: „Éljen a magyar szabadság, éljen a magyar haza!”.

A politikus úgy fogalmazott: a fideszes politikusok soha nem tettek különbséget a magyar haza és a magyar szabadság között, mindkettőt egyaránt fontosnak tartják. Ennek a töretlen elkötelezettségnek köszönhető, hogy az a szervezet, amelyet 37 fiatal értelmiségi alapított 1988-ban, mostanra Közép-Európa legsikeresebb pártja lett és ez a következetesség segített abban is, hogy a jobboldali közösség elviselje és átvészelje a politikai kudarcokat. Deutsch Tamás hozzátette: mindig is voltak olyan egykori „harcostársak” a Fideszben, akik saját pálfordulásukat a Fidesz változásával próbálták magyarázni és saját hazug állításaikat ezzel próbálják palástolni.

A kormánypárti politikus a párt európai parlamenti helyzetével kapcsolatban azt hangsúlyozta: a Fidesz jó helyen van, Magyarország és a magyarok érdekeinek hathatós képviseletéhez kell új szövetségeseket keresni.

Az Európai Parlamenti képviselő meglátása szerint az uniós tagság a magyarok érdeke, mert lehetőséget teremt a magyar szabadság garanciáinak megteremtésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene felszólalni minden olyan esetben, amikor Brüsszel korlátozni próbálja a nemzetállamok önrendelkezését, vagy jogköröket akar elvenni tőlük.

Deutsch Tamás hozzátette: mostanában az utóbbi törekvés kezd felülkerekedni az unióban, ami ellen a magyar kormánynak és a nagyobb kormánypártnak épp az eredeti értékek képviselete miatt fel kell szólalnia.