+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A balliberális pártok csak a kormányzati intézkedésekre képesek reagálni és nincs önálló politikájuk – emelte ki a Karc FM-en Kiszelly Zoltán politológus. A szakember felidézte: az ellenzéki pártok a járvány első hullámában az iskolák bezárását, majd ennek ellenkezőjét, a kinyitást követelték, és a ma indult nemzeti konzultációval sem tudnak mit kezdeni. A kérdőív lehetőséget ad a kabinetnek, hogy a magyar sajátosságokat figyelembe véve kezelje a járvány egészségügyi és gazdasági következményeit.

Az elemző hozzátette: az, hogy a magyarok az élet és a gazdaság újra indításával kapcsolatban fejthetik ki véleményüket annak is köszönhető, hogy az orosz és a kínai vakcina beszerzéseknek köszönhetően három és fél millió fővel több embert lehet beoltani, mint csupán az uniós beszerzésekkel.

Kiszelly Zoltán szerint a mostani ipari struktúraváltással, az új beruházásokkal Magyarország már a válság utáni időkre készül. Ez onnan is látható, hogy miközben Nyugat-Európában megszűnnek, Magyarországon létrejönnek olyan új munkahelyek, amelyek csúcstechnológiát képviselnek, vagyis hosszú távra, akár húsz évre biztosítják a magyar emberek munkáját. Ugyanilyen példa, hogy míg Nyugat-Európában bezárnak az autógyárak, nálunk újak létesülnek. A politológus úgy vélekedett: Magyarország jobban kerül ki a válságból, mint más európai ország, akár Ausztria, vagy Szlovákia, az ellenzék pedig mindig csak utólag jön rá a kormány döntéseinek helyességére.