+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Pest megyében a beérkező oltóanyag eljuttatása a kórházba és a háziorvosi praxisokba a kormányhivatal feladata, beadásuk pedig az egészségügyi személyzeté – mondta a Karc FM hírműsorában a Pest megyei kormánymegbízott aki hozzátette: egyelőre mindenkinek tanulnia kell, hogy mi a feladata, de alapvetően rendben halad az oltási terv végrehajtása. A háziorvosok múlt héten a Moderna vakcinájával kezdték beoltani a 89 éven felüli regisztrált időseket, vagy irányították a lakhelyükhöz legközelebb eső oltópontra, ahol megkapták a Pfizer oltását, ezen a héten pedig újabb szállítmánnyal folytatódik a munka. Az orosz Szputnyik V oltóanyaggal egyelőre még csak Budapesten oltanak. Tarnai Rihárd kiemelte: a cél az, hogy valamennyi jogosult minél hamarabb felvehesse az oltást.

Tarnai Richárd kifejtette: ha az egyik praxisban több, a másikban kevesebb személy van, akik megfelelnek az életkori kritériumnak, akkor átirányítják őket annak érdekében, hogy minél előbb megkaphassák a vakcinát. A kormánymegbízott elismeri, hogy lehetnek problémák a vakcinák beadásával kapcsolatban, azt is jelezte ugyanakkor, hogy az ellenzék, amely ezt rendre szóvá teszi, azt még egyszer sem kérdezte meg, hogy miben segíthet?

A kormánymegbízott arról is beszélt, hogy a vállalkozások a megítélt 35,5 milliárd forintból 35 milliárdot már meg is kaptak, ami 98%-os arányt jelent. Emlékeztetett egyúttal arra, hogy miközben az ellenzéki pártok most követelik adók elengedését és a munkavállalók mielőbbi támogatását a kormánytól, holott amikor erre a 2008-as gazdasági válságban lehetőségük lett volna, akkor folyamatos adóemeléseket és elvonásokkal „orvosolták” a válságot.