+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A magyar emberek egészségügyi- és anyagi biztonsága helyett az ellenzéki politikusok azt az ütéstávolságot keresik, ahonnan a legtöbbet árthatnak a kormánynak – fogalmazott a Karc FM-en az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára azzal kapcsolatban, hogy a balliberális pártok nem akarják támogatni a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását. Völner Pál kiemelte: a parlamenti ellenzéki felszólalások elhallgatták, hogy a hosszabbítás tétje egyebek mellett a bértámogatások és a hitelmoratórium érvényben tartása, amely segíti az embereket a krízis átvészelésében.

Ezzel szemben azt tartották fontosnak, hogy a kormányra olvassák az elmúlt fél év valamennyi álhírét. A politikus szerint a Parlamentben elhangzott felszólalások tartalma gyakorlatilag megegyezett, eltérés csupán hangnemükben és hangerejükben mutatkozott. Völner Pál úgy látja: a balliberális oldal kettős pozícióban van. Miközben oltáspártiságát hangoztatja, a kormánytól azt követeli, hogy kizárólag az unió által engedélyezett vakcinákkal oltson, elhallgatva azt, hogy a brüsszeli oltóanyag-beszerzés komoly lemaradásban van.

Az államtitkár kiemelte: miközben nincs olyan egészségügyi szakember Magyarországon, mely azt állítaná, hogy az elérhető vakcinák ne lennének hatékonyak, jön Gyurcsány Ferenc és Arató Gergely DK-s politikus és emberkísérletnek nevezi az orosz és a kínai vakcina beadását. Ezen vakcináknak köszönhetően május végéig három és fél millióval több embert lehet beoltani, mint csak az uniós beszerzésből. “A kormány nem dicséretet vár ezért, de csendben maradhatnának az ellenzéki pártok.” Völner Pál szerint a Gyurcsány-koalíció úgy viselkedik, mint egy vírus-koalíció: mindent elkövet azért, hogy a vírus minél tovább életben maradjon és közösen induljon velük a 2022-es választáson.

Az államtitkár arról is beszélt: míg belföldön az ellenzék a kormányzati intézkedések akadályozásával és kritikájával van elfoglalva, Brüsszelben a momentumos Donáth Anna azon dolgozik, hogy az unió a jogállamisági mechanizmus keretében szankcionálja a magyar kormányt és ezzel blokkolhassa a Magyarországnak járó költségvetési forrásokat, valamint az újjáépítési alap kifizetéseit. Völner Pál szerint Donáth Anna a baloldal jól bevált receptjét vette elő: látva, hogy idehaza nincs hitele a választóknál, külföldi segítséggel próbálja megpuccsolni a kormányt és büntetni a magyar embereket.