+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nem alapszabály módosításon kellene dolgozniuk az Európai Néppárt vezetőinek a koronavírus-járvány közepén, hanem azon kellene gondolkodni, hogy milyen irányba tart a pártcsalád – jelentette ki a Karc FM-en Hölvényi György, néppárti európai parlamenti képviselő. A kereszténydemokrata politikus rámutatott: évtizedek óta folyik egy érték alapú vita a Néppárt tagjai között, ugyanis az Európai Parlament számos konzervatív pártja fokozatosan balra tolódott, vagy elsodródott liberális irányba. A politikus ezzel együtt zsákutcának tartja a tagok, például a Fidesz kizárását és szankcionálását. Önálló karakterét ugyanis a pártcsalád azzal határozhatja meg, ha felvállalja eredeti értékeit.

Hangsúlyozta: a Fidesz Európa egyik legsikeresebb pártja, amely kormányon van. Ehhez képest vannak sokan, akik régóta nincsenek kormányon, vagy nagyon komplikált kompromisszumokra kényszerültek a koalícióban. A politikus fontosnak tartaná ezen pártok politikai teljesítményének elismerését. A Néppártnak egyúttal tisztáznia kell azt is, hogy mit jelent a XXI. század elején a kereszténydemokrácia, mik azok az értékek, amelyek meghatározták, ami nem keverhető össze a globalista, liberális politikával, ami ellen egyébként a Néppárt évtizedekig küzdött.

Hölvényi György az Európai Unió járványkezelési stratégiájáról és az akadozó vakcina-beszerzésről is beszélt, amelyet szerinte lehet és kell is kritizálni. Ezzel együtt most mindenképpen stabilitásra lenne szükség, valamint arra, hogy egy erős Európai Bizottság képes legyen összehangolni a tagországok védekezését.