+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A baloldal politikai haszonszerzésre használja Zuglót, amely azonban ennél többre lenne hivatott. A kerület zöldövezeti jellegét kellene erősíteni, patináját visszaadni. Ehelyett a balliberális oldal helyi politikájában egy közös pont van: a kormány elleni hergelés – véli Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke. Szerinte mostanra megindult a tolakodás is a zuglói vezető szerepért az ellenzéki oldalon. A szocialisták mellett a Momentum is bejelentkezhet a kerületben, miután lehetséges, hogy Hadházy Ákost indítják az általuk szervezett előválasztáson.

Borbély Ádám úgy fogalmazott: ha ez igaz, akkor izgalmas küzdelem várható, a “lyukas zoknis pókember, és a Bosnyák téri betongyárat is eltűntető varázsló csatájában.” Utóbbi esetében Tóth Csabára, Zugló szocialista országgyűlési képviselőjére célzott Borbély Ádám, noha szerinte a betonkeverő üzem esetében nem a helyi szocialisták, hanem az illetékes hatóság járt el a környezetszennyező tevékenység megszüntetése érdekében.

A Fidelitas budapesti elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: a baloldal a zuglóiakat csupán eszközként használja saját politikai céljai elérése érdekében. A városrész ugyanis folyamatosan csúszik le, és „Pest Rózsadombja” helyett egyre inkább amortizálódik. Borbély Ádám hangsúlyozta: éles a különbség a jobb és baloldal Zugló-politikája között. A kormányzat már bejelentett, és eddig is megvalósított fejlesztései – mint például a Liget Budapest beruházás – mutatják a polgári oldal hozzáállását.

Borbély Ádám hozzátette: nem látják, hogy a baloldal hogyan segítené ezeket a beruházásokat. Ehelyett élőlánccal, fenyegetésekkel próbálják megakadályozni a fejlődést – nem csak a Városligetben, hanem a kerület minden pontján. A Fidelitas éppen ezért várja, hogy mi az, amivel a balliberális oldal is hozzájárul a fejlődéshez. Ugyanakkor „a baloldali előválasztáson valószínűleg nem erről fog szólni a vita, hanem egyszerűen túl fogják egymást licitálni a kormány elleni hergelésben.”