+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A radikális baloldali politikusok bizonytalanítják el az embereket azt erőltetve, hogy a nyugati a jó, a keleti pedig a rossz vakcina – jelentette ki a Karc FM-en a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István kiemelte: a járvány elleni védekezés folyamatos kritizálásával, félremagyarázásával és meghamisításával az ellenzék nem a kormányt, hanem az egészségügyi dolgozókat kritizálja. A politikus szerint az oltóanyag egészségügyi kérdés. A jó vakcina az, amelyet az európai és a magyar hatóságok engedélyeznek, mert biztonságosnak és hatékonynak tartanak!

A politikus úgy fogalmazott: teljesen mindegy, hogy az oltóanyag keletről vagy nyugatról érkezik, ha hatékony és biztonságos. Az ezt kétségbe vonó hozzáállás ugyanakkor beleillik abba a baloldali politikába, amely évtizedek óta mindig „igazodik.” 1989 előtt Moszkva felé igazodott, most nyugat felé igazodik kritikátlanul. A baloldal szerint így ami nyugatról jön az mindig csak jó lehet, ami keletről jön az meg mindig csak rossz lehet. Ez viszont csak a baloldal leegyszerűsítő, igazodó és behódoló álláspontja.

Hollik István felidézte: a vakcina beszerzést magához vonó Európai Bizottság késve szerződött le a nagy gyógyszergyárakkal, így Izraelben, az Egyesült Államokban, vagy Angliában is sokkal hamarabb indult el az oltás. Kiemelte: a Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen ahelyett, hogy elismerné a késlekedést és mindent megtenne a vakcinázás gyorsításáért, a tagállamokat igyekszik eltiltani az oltóanyag önálló beszerzésétől.

Mindezt egy olyan időpontban teszi a Bizottság elnöke, amikor például még Németország kancellárja is az oroszokkal egyeztet közös vakcinagyártásról. Hollik István szerint ebben a helyzetben Ursula von der Leyennek nem a tagállamokat kellene ismét fenyegetnie, hanem feladatát végezni.

Ursula von der Leyen egy hete jelentette be, hogy hogy az Európai Bizottság megduplázza a Pfizer–BioNTech cégektől rendelt oltóanyag mennyiségét, így az EU-ban hatszázmillió dózis áll majd rendelkezésre csak az amerikai–német gyártótól.