+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Gyurákovics Andrea, a FIDESZ-KDNP ferencvárosi frakcióvezetője a Hangolóban felidézte: a lakossági visszajelzések alapján nincs valós társadalmi igény egy BLM-szobor felállítására a kerület szívében. A politikus szerint Baranyi Krisztina polgármester és helyettese, a kutyapárti Deme Zsuzsanna a Fradi-zászló letépése után most is provokálni akarják a kerület józanul gondolkodó lakóit és próbálják elterelni a figyelmet a kerületben érvényes adóemelésekről, illetve más botrányos ügyekről. Hozzátette: a IX. kerület ellenzéki polgármestere egyértelműen a túlélésre játszik.

A Fideszes képviselő emlékeztetett: Baranyi Krisztina a napokban megakadályozta Gyurcsány Ferenc korábbi bizalmasának, az intim fotók küldözgetésébe belebukott Gréczy Zsoltnak a kinevezését a ferencvárosi médiacég felügyelőbizottságába. Ebben viszont ki is merül Baranyi Krisztina ellenállása, pénzügyi téren ugyanis a koronavírus-járvány miatt kieső forrásokat a balliberális kerületekhez hasonló receptekkel orvosolja.

A kormánypárti politikus hozzátette, folyamatosan fogy a politikai támogatás Baranyi Krisztina mögött, javaslatait csak sokadik előterjesztésre, komoly módosításokkal tudja elfogadtatni a közgyűlési többséggel, de arra is van példa, hogy leszavazzák korábbi szövetségesei.