+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A járvány csúcspontjának közelében sem tesz semmit a főváros vezetése azért, hogy enyhítse a tömegközlekedésben egyre sűrűsödő gondolat. Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tagja rádiónkban elmondta: hétvégén hatalmas tömeg volt több fővárosi villamoson, és a megállókban is, ami a járványhelyzet idején különösen veszélyes. A kormány még november elején döntött, hogy a járvány elleni védekezés hatékonyságáért sűríteni kell a tömegközlekedési járatokat, Budapest Főváros Kormányhivatala azonban a napokban közölte, hogy a BKK a járatok 91 százalékán ennek nem tett eleget.

Wintermantel Zsolt a csúszó beruházások közé sorolta a Lánchíd felújítását is és kitért a BKV 342 millió forintos buszbérlési tenderére, amit egy offshore hátterű cég nyert. Kiemelte: már a baloldali média szerint is kamucég lehet az a társaság, amelytől buszokat bérelhet a BKV. A Hír TV stábja korábban elment abba az irodaházba, ahova a céget bejegyezték, ám a recepción azt mondták, nem tudnak a cégről. A szóban forgó vállalkozásnak egyetlen alkalmazottját, vagy a tulajdonosként feltüntetett Tóth Erikát sem találták a megadott vecsési címen, a cégnek ráadásul még buszai sincsenek.

Sajtóhírek szerint a buszok egy, a közbeszerzésen induló másik cég telephelyén állnak. A járművek beszerzése ügyében illetékes szocialista alpolgármester, Tüttő Kata vizsgálatot rendelt el, amit a BKV folytat le. Eközben olyan információk láttak napvilágot, hogy a közbeszerzésen győztes társaság Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes egykori élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető.