+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A vendéglátáshoz és a turizmushoz hasonló támogatást sürgetett a Karc FM hírműsorában az IWI Nemzetközi Fitnesziskola alapító-ügyvezetője. Dr. Zopcsák László rádiónknak elmondta: a fitnesz- és egészségfejlesztési szektor több, mint félmillió magyar ember számára biztosít rendszeres testmozgást és biztonságos sportolási lehetőséget, ám az edzőtermek bezárása után 15 ezer ember megélhetése került veszélybe.

A digitális átállás jelent ugyan némi könnyebbségét, azonban ennek a kiépítése és elterjedtsége elmarad a nyugati, vagy az észak-amerikai szinttől. A szakember úgy vélekedett: valós segítséget az jelentene, ha a személyi edzők a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartásával tarthatnának egy, maximum két főnek foglalkozásokat, a termek bérbeadói pedig elengednék, vagy átütemeznék a bérleti díjak egy részét.

Zopcsák László úgy véli: a fitnesz-szakemberek rendkívül értékes szerepet töltenek be a prevencióban, különösen a mostani pandémiás időszakban, ahol az immunrendszer erősítése kiemelten fontos. Hozzátette: a szektor működése jelentős megelőző- és rizikófaktor-csökkentő hatással bír.