+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Levélben kérte számon Demeter Szilárd miniszteri biztoson a magyar demokrácia, jogállamiság és sajtószabadság helyzetét és kárhoztatta az országot legitim nacionalizmusa miatt egy német állampolgár. Demeter Szilárd a Karc FM-en reagált és azt mondta: ahogy ő látja, Németországban nagyon erős az állami propaganda, Magyarország befeketítése már az állami média szintjén zajlik és hatékony, így fel kell készülni a hasonló lakossági véleményekre. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója kiemelte: a német népet leginkább a fegyelmezettség jellemzi. Amikor történelmük úgy kívánta meg, akkor nácik voltak, most pedig az ultraliberalizmus mögé állnak be és mondják fel egyként az ideológiához tartozó kommunikációs paneleket.

A Petőfi irodalmi Múzeum vezetője úgy fogalmazott: a nyugat-európai államok, amelyek a nyílt társadalom eszméjét kérik számon Magyarországon, lábbal tiporják annak legalapvetőbb értékeit. Hazánkban ugyanis adott az önálló gondolkodás joga, Magyarországon vallás, vélemény és szólásszabadság van, amit az alaptörvény garantál, egyúttal Magyarország beleáll nagyon éles vitákba is, ha azok racionálisak. Ez pedig komoly ellentétben áll azzal a hozzáállással, amit a magukat nyílt társadalmaknak hívók képviselnek.

Demeter Szilárd arról is beszélt, hogy az Európai Unió folyamatos versenyhátrányban van nemzetközi szinten. Ezért pedig nem a visegrádi államok a felelősek, hiszen ezek az országok az unió eredeti szellemisége szerint járnak el, vagyis a kontinenst erős nemzetállamok szövetségeként képzelik el.