+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Egy polgármesternek tisztában kell lennie azzal, hogy országos politikusnak tekinti magát és pártpolitikai logika szerint cselekszik, vagy a település fejlődése érdekében kompromisszumra törekszik a kormánnyal. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere úgy látja: számos baloldali kollégája ugródeszkaként tekint tisztségére, így áll elő az a kettősség, hogy a kormánnyal való csatározások közepette folyamatosan költhetik az adósságkonszolidáción átesett helyhatósági költségvetésből a Modern Városok Program forrásait. Akik azonban pártpolitikai logikával vezetik a városukat, azok lemondanak erről a lehetőségről és maguk élezik a feszültséget.

Ez okozza, hogy amikor van egy “judapestező” jelölt, akkor ettől az embertől Budapest főpolgármestere nem elhatárolódik, hanem támogatja és kampányol mellette, ahelyett hogy a városát védené.

Cser-Palkovics András emlékeztetett: az előző években is volt arra lehetőség, hogy közvetlen uniós forrásokra pályázzanak az önkormányzatok, ezek az összege azonban jóval elmaradt az állami pályázatokétól.