+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint távol kell tartani a gyermekektől az LMBTQ-ideológiát és meg kell akadályozni, hogy mesekönyv formájában, vagy érzékenyítő tréningen megjelenjen az óvodai csoportokban és az általános iskola alsó tagozatán. Szolomayer Balázs szerint nem meglepő, hogy Óbuda DK-s polgármestere egy meleg propagandát is folytató egyesülettel akarja végrehajtani az önkormányzat gyermekvédelmi programját, hiszen annak idején a Gyurcsány-kormány államtitkára volt az első, aki fontosnak tartotta a nagy nyilvánosság előtt bejelenteni szexuális irányultságát. Rendkívül veszélyes, ha a gyermeket is eléri ez a propaganda, mert komoly pszichés zavarokat okozhat fejlődésében. Ennek a megakadályozására komoly felelőssége van a gyermekvédelmi hatóságnak és más közigazgatási szerveknek.

Itt ugyanakkor alapvetően nem arról van szó, hogy a magyar társadalom ne fogadná el a melegeket, homoszexuálisokat, vagy bármely közösséget, hanem vannak olyanok, akik tudatosan provokálják a társadalmat és azt megpróbálják folyamatosan érzékenyíteni. Ez nem a szexuális kisebbségek jogait szolgálja, pusztán van egy olyan erőszakos ideológia, amely céljaihoz ezeket a közösségeket is felhasználja, hogy minél hatékonyabban terjessze a saját elképzeléseit.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője arról is beszélt, hogy a baloldali politikusok sosem elégedettek a kormány családtámogatási döntésével annak ellenére, hogy csak a Családok Otthonteremtési Kedvezménye már 140 ezer családnak segített 470 milliárd forint értékben. Szolomayer Balázs nem biztos abban, hogy egy baloldali kormány tovább vinné ezeket a intézkedéseket, emlékeztetve arra, hogy 2002-ben a Medgyessy Péter vezette szocialista-liberális kormánynak az első intézkedései között volt a polgári kormány családtámogatási rendszerének felszámolása.