+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár szerint Karácsony Gergely átlépett egy határt, amikor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi választás apropóján egy kampányvideóban nem a fővárosiak mellett állt ki, hanem a nyíltan antiszemita és cigányellenes kijelentéseket tevő, Budapestet Judapestnek nevező ellenzéki Bíró László mellett. Fürjes Balázs a Karc FM-en úgy fogalmazott: Karácsony Gergely akkor jár el helyesen, ha minél hamarabb bocsánatot kér a budapestiektől.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány ellenére Budapest költségvetése stabil és ellenállóképes, amit “nem a kormány, hanem a részrehajlással nem vádolható Moody’s hitelminősítő állapított meg.” Fürjes Balázs abban bízik, hogy a józan érvek és a pozitív minősítés elegendő lesz ahhoz, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának ülése után a főpolgármester lemondjon az ú.n. újraindítási adó bevezetéséről. Fürjes Balázs hozzátette:

a tapasztalatok alapján, ha a baloldali politikusok kulcspozícióba kerülnek, akkor az adóemelésen kívül nem használnak gyakorlatilag semmilyen más gazdasági eszközt,

Budapestnek azonban megszorítás és eladósodás nélkül kell fejlődnie.

Fürjes Balázs a városligeti fejlesztésekkel kapcsolatban leszögezte: a kormány nem indít újabb beruházást a főváros beleegyezése nélkül, azt viszont nem hagyja, hogy Karácsony Gergely megakadályozza a tervezett épületek megvalósulását. Az államtitkár hangsúlyozta:

a Városligetben már most több a zöldfelület, mint a beruházások előtt volt.