+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Nem előzmények nélküli a baloldali pártoknál és véleményformálóknál a választók lenézése – hívta fel a figyelmet a Karc FM-en az Alapjogokért Központ igazgatója. Szánthó Miklós emlékeztetett: a múlt század folyamán ők küzdöttek az általános választójogért, viszont ha az emberek jobboldali, polgári kormányokat, vagy képviselőket választanak, akkor ezért rendszeresen tudatlansággal, megvesztegethetőséggel, gyávasággal vádolják őket.

Ennek egy újabb felvonása a jobbikos Bíró László veresége a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hatos választókerületben. A baloldali pártok ugyanis azóta válogatott sértésekkel minősítik a választókat, amiért többségük a kormánypárti Koncz Zsófiát támogatta, ráadásul a dehonesztáló kijelentésekre Lengyel László baloldali politológus is rátromfolt azzal, hogy egy rádióműsorban úgy fogalmazott: a legnyomorultabbak szavaznak a Fideszre. Szánthó Miklós emlékeztetett, ez visszatérő eleme ez a baloldali kommunikációnak, ami azért különösen érdekes, mert eközben ideológiai szinten minden ember egyenlőségét, megértését hirdetik és kérik számon.

Az Alapjogokért Központ igazgatója úgy látja, ha ennyire idegesíti és frusztrálja a baloldali politikusokat és gondolkodókat, hogy minden állampolgárnak van egy szavazata, és azt állítják, hogy a vidéki idősebb szavazók kevésbé műveltek, mint a városban élő, újságot olvasó liberális szavazó, akkor ezt büszkén kell vállalni, mert ugyanolyan jó vidéken élni, mint városban. Ha valaki ez alapján akar különbséget tenni, akkor minden vidéki szavazót arra buzdít, hogy büszkén vállalja lakóhelyét és életformáját.

Szánthó Miklós kiemelte: a baloldali politikusok és elemzők figyelmen kívül hagyják a politikai kommunikáció alapszabályát, mely szerint az ellenfelet lehet sértegetni, szavazóit azonban sosem!