+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az ellenzéki pártok összefogását nem követik a szavazók. Kiszelly Zoltán politológus a borsodi időközi képviselő-választással kapcsolatban a Karc FM-en arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban a balatonszemesi és a mohácsi időközi választás is megmutatta, nem jelent automatikus győzelmet, ha a baloldali pártok egy jelölt mögé sorakoznak fel. A politológus szerint

a vereség a Demokratikus Koalíciónak kedvezhet, míg a Jobbik és az MSZP egyre távolabb kerülnek attól, hogy rajta legyenek egy leendő közös választási listán.

A politológus szerint ugyanakkor Gyurcsány Ferencnek nem a Jobbikra és az MSZP-re van szüksége, hanem azok szavazóira. Azzal, hogy a Jobbik lejtmenetben van sokkal könnyebben szalámizza le őket. A Jobbik és az MSZP már csak az alkuban bízhat, mert ha mind a 106 egyéni választókerületben tartanak előválasztást, az nagyban rontja a jelenlegi helyzetüket is.

A politológus kiemelte: az ellenzéki politikusok hiába próbálják eladni győzelemként, hogy szoros eredmény született, a kormánypárti jelölt Koncz Zsófia 1700 szavazattal kapott többet, mint Bíró László, ami meggyőző előny.