+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Az LMBTQ közösséget is megosztja a gyermekek lelki megrontásának kérdése – mutatott rá a Hangolóban Schittl-Zaymus Eszter, a Citizengo kampányfelelőse. Az aktivista – Bagdy Emőkéhez hasonlóan – számos fenyegetést és személyes támadást kapott, miután petíciót indított a Meseország mindenkié című, homoszexuális propagandát hirdető mesekönyv ellen. A petíciót a támadások dacára már csaknem 90 ezer aggódó szülő és pedagógus írta alá, akik azt szeretnék elérni, hogy a homoszexualitás gyermekekkel történő elfogadtatását szolgáló, transzneműeket reklámozó mesekönyvet vegyék le a könyvesboltok polcairól.

Schittl-Zaymus Eszter elmondta: külön örül annak, hogy Bagdy Emőke pszichológusnak volt bátorsága felszólalni az érzékenyítő mesekönyvvel kapcsolatban, ugyanis a nyugati országokban az elfogadást és a toleranciát hirdető LMBTQ-lobbi általában ellehetetleníti azokat, akik ellenvéleményt mernek megfogalmazni. Az aktivista példaként Angliát említette, ahol az utóbbi időben megsokszorozódott azoknak a gyermekeknek a száma, akik nemi identitászavarban szenvednek.

A Citizengo nemrég az Emberi Méltóság Központtal közösen indított petíciót. Ebben a kormányt és az Országgyűlést olyan jogszabályok megalkotására kérik fel, amelyek azt célozzák, hogy a gyermekek az óvodákban és az iskolákban ne kerülhessenek kapcsolatba a gender-ideológiával.