+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Szeptember második felében ingyenes képzés indul az óvodai, illetve általános- és középiskolában tanító pedagógusoknak, valamint a szociális szférában dolgozó szakembereknek „Családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés” (CSÉN) címmel – számolt be az új kezdeményezésről Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. Elmondta: az ország minden régiójában hozzáférhető, 40 órás ingyenes képzés célja, hogy a pedagógusok munkájával elért diákok és a szociális szakemberek látókörében élő családok fiataljai eredményesebben kezelhessék életük során a személyes kapcsolataikban felmerülő konfliktusokat és ezzel tudatosabban készülhessenek a családos életre.

A szakember hangsúlyozta: a képzés során megszerzett ismeretek és a jelentkezők által elsajátított, továbbadható technikák segítséget jelentenek abban, hogy a fiatalok felismerhessék a bennük rejlő értékeket, és – amennyiben felelős felnőttként később úgy döntenek – bátrabban merjenek családot alapítani, gyermekeket vállalni. Fontos küldetése a képzésnek, hogy a felnövekvő generációkat a velük foglalkozó szakemberek értőn segíthessék abban, hogy személyes kapcsolataikból eredő konfliktusaikat majdan az empátia és az asszertív kommunikáció segítségével tudják feloldani.

A „Családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés” a konfliktuskezelés mellett a következő területekre fókuszál: önismeret és érzelmi intelligencia, a jellem és az érték viszonya, a család működése, a változások és veszteségek kezelése, nemiség, párkapcsolat, szexualitás, valamint a veszélyek és devianciák témaköre. A képzés regisztrációhoz kötött, az érdeklődők a https://kmr.csbo.hu oldalon jelentkezhetnek.