+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Palóc André, a Századvég vezető elemzője a Karc FM-en mutatott rá, hogy a jobboldali kormánnyal ellentétben – amely értékek mentén politizál – az ellenzéket csupán az érdekek motiválják, amelyek közül a fő szempont a legjobb pozíció megtalálása a 2022-es választásra. Ennek velejárója az állandó kritika a kabinet felé, amelyben az összes párt közös nevezőre talált. Szerinte emiatt képes összefogni a Jobbik és a baloldal, hiszen mást nem tudnak közös nevezőként meghatározni. Ennek eredményeként rengeteg a vita az esetleges közös indulásról, és arról, hogy ki vezesse az ellenzéket. Ezzel azonban a pártok fordítva ülnek a lovon.

Ahogy az elemző fogalmazott: a baloldali pártok megint elfelejtik, hogy ilyen vitákat érdemes akkor lefolytatni, mikor már választások vannak és az emberek kifejtették a véleményüket. Az ellenzéki politikusokat viszont nem érdekli, hogy jelenleg sem töltenek be semmilyen közjogi méltóságot és nincsenek kormányon. Az továbbra is igaz, hogy Gyurcsány Ferenc személye komoly probléma, az elutasítottsága ugyanis messze túlmutat bármelyik ellenzéki politikuson, ezért a személye egyszerre előny, – hiszen ismerik, így a baloldal rivaldafénybe kerülhet, – ugyanakkor a választók többsége nem szívesen szavazna rá, hiszen emlékeznek még a regnálására.

Palóc André egyúttal hozzátette: az, hogy az ellenzék nem a szavazókat képviseli, abban is megnyilvánul, hogy nem az ország vezetéséről, az elképzeléseikről beszélnek, a politikájuk már csak a kormány gyűlöletéről és az egymás közötti pozícióosztásról szól.