+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Tisztában van azzal az Alapjogokért Központ igazgatója, hogy a mai Magyarországon számos olyan politikai erő van, amely képtelen megélni a magyarságát, a hisztéria azonban, ami a Készüljetek! elnevezésű kampányt érte, meglepte. Szánthó Miklós a Karc FM-en emlékeztetett: a Nemzeti Sport című napilapban megjelent, első világháborús katonákat ábrázoló kép az augusztus 20-án a nyilvánosság elé tárt kisfilmjük egyik képkockája. A film a magyar történelem dicsőséges pillanatait és sorscsapásait mutatja meg a vérszerződéstől Mohácson át egészen az 1956–os forradalom és szabadságharcig.

A politológus szerint nem igaz az az állítás, hogy a képen szereplő felirat – „Igazság, erő, felemelkedés” – militáns, harci jelszó lenne, ahogy azt a balliberális politikusok és gondolkodók, például a korábbi SZDSZ-es Bauer Tamás állítja. Szánthó Miklós úgy fogalmazott: „mint a tetemre a sakálok vagy a keselyűk rárontottak a balliberális megmondóemberek és a balliberális nyilvánosságnak egy része”. Úgy értelmezték mintha ezzel a Központ arra hívná el az embereket, hogy fegyverrel kell visszavenni a Kárpát-medencét, holott az üzenet épp ennek az ellenkezője: az itt élő népekkel együtt, közösen kell újra naggyá tenni a térséget.

Szántó Mikós hízelgőnek, ugyanakkor túlzónak tartja azokat véleményeket, melyek szerint a magyar kormány politikájára hatással van az Alapjogokért Központ, egyúttal azt is megmosolyogtatónak tartja, hogy a balliberális gondolkodók a politika valódi lényegét félremagyarázzák és kompromisszumok művészeteként tüntetik fel. Az igazgató úgy véli: a liberálisok szerint a hatalom megszerzése és megtartása csak akkor bűnös dolog, ha egy jobboldali párt, például a Fidesz teszi ezt. Amikor a saját ügyeikről van szó, akkor a pacifista narratíva megszűnik és mindig találnak magyarázatot például az Egyesült Államokban, a Black Lives Matter mozgalom erőszakba torkolló demonstrációinak igazolására, vagy arra, hogy miért kell beállniuk egy nyíltan rasszista és antiszemita jelölt mögé Borsod megyében.