+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A magyar gazdaság szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, hogy az egyetemisták felismerjék a kutatásaikban és ötleteikben rejlő vagyont – mondta a Karc FM-en a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. Pomázi Gyula kifejtette: a testület több magyar felsőoktatási intézménnyel is együttműködik, ezt a kapcsolatot emelték már magasabb szintre a Miskolci Egyetemmel, valamint a Budapesti Műszaki Egyetemmel.

Az együttműködési megállapodásoknak köszönhetően a hallgatók komoly lehetőséget kapnak arra, hogy tudatosabban kezeljék a vagyont érő szellemi tulajdonukat. Az együttműködés első lépéseként a hivatal 500 ingyenes – a Bevezetés az iparjogvédelembe című – tankönyvet ajánlott fel az egyes egyetemeknek, de a nagy érdeklődés miatt már online formában is hozzáférhetővé tették a korszerű tananyagot, amelyből a hallgatók könnyebben elsajátíthatják az eredményeik megvédéséhez szükséges tudást.

Pomázi Gyula szerint a magyar diákok rendkívül kreatívak és innovatívak, de lemaradnak a nemzetközi mezőnyben, mert többségük még nem tudja, hogy amit létrehozott, azt le kell védetnie. Ezen igyekszik edukációs módszerekkel változtatni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.