+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Győri Audi ETO KC elnöke az egészségügyi előírások szigorításával együtt is normál idényre számít a magyar és a nemzetközi kézilabda bajnokságban. Készülnek ugyanakkor az alternatív forgatókönyvek, melyek közül a legnagyobb esély most a mérkőzések sűrítésére, a bajnokság jelentős részének őszi lebonyolítására van. A Magyar Kézilabda Szövetség és a Profi Liga elképzeléseit a bajnokság minden szereplője konstruktívan fogadta, ugyanakkor Bartha Csaba szerint olyan megoldás nem lehetséges, amely mindenkinek egyformán megfelel.

A felmerülő problémák között említette, hogy amennyiben a mérkőzéseket decemberig kellene lejátszani a magyar bajnokságban, azzal több, a nemzetközi kupákban szereplő csapat is nehéz helyzetbe kerülne, úgy a játékosok leterheltsége, mint a szervezési nehézségek miatt. Az elnök hangsúlyozta, hogy az utazás és az egészségügyi előírásoknak való megfelelés, igazolások beszerzése szintén “időhúzó tényező.” A járvány miatti korlátozások elsősorban a győri csapat nemzetközi szerepléseit nehezítik meg

Bartha Csaba kifejtette: “már az őszi első Bajnokok Ligája mérkőzés, a CSKA Moszkva elleni találkozó is több akadályba ütközik. Az egyik ezek közül, hogy mostanra a harmadik olyan repülőgép-járat lett törölve, amivel a csapat elmehetett volna Moszkvába. A külön erre a célra bérelhető gép költségei pedig még az Audi ETO költségvetésébe sem férnek bele. Emellett sportszakmai szempontból is szerencsétlen, hogy a mérkőzés után hajnalban indulna vissza a csapat. Ezt követően kettő darab koronavírus tesztet kell majd 48 órán belül elvégeznünk és a hét közepén már bajnoki mérkőzést játszani.” Mindezek ellenére Bartha Csaba szerint a nemzetközi szövetség egyelőre úgy készül, hogy a kisorsolt, egyeztetett versenynaptár szerint kell lejátszani a nemzetközi mérkőzéseket.

A tervek szerint szeptember 12-én a címvédő Győri Audi ETO KC az újonc CSZKA Moszkva otthonában, a Ferencváros pedig Érden a szintén orosz Rosztov-Don ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligája következő idényének csoportkörében. Pelyach Gergely interjúja (fotó: Nemzeti Sport)