+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A járvány elleni védekezésben előnyt jelent, hogy az elmúlt hónapokban sikerült felkészíteni és megerősíteni a magyar egészségügyi rendszert egy újabb hullámra. Mivel a számok azt mutatják, hogy a vírust külföldről hurcolják be Magyarországra, így az iskola zavartalan kezdése mellett a legfontosabb feladat a határellenőrzések szigorítása lehet. Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője beszélt erről, aki szerint azóta, hogy az ellenzék a járvány kezdetén, márciusban kivonta magát a vírus ellenes védekezésből, energiáit a magyar emberek egészségének megőrzése helyett „kamuvideók és a kormányzati intézkedések elleni támadásokra” fordította, várhatóan ősszel sem fog mást tenni. Úgy véli, az ellenzéknek most sem az a fontos, hogy a szeptember elsejétől normális rendben elindulhasson a tanév, vagy, hogy milyen korlátozó, szigorító intézkedéseket kell hozni a biztonság érdekében.

„Előtte is kivonták magukat a védekezésből, most viszont hátráltatják is. Nacsa Lőrinc ide sorolta a kamuvideókat, a különböző feljelentgetéseket, vagy amikor szeméjükben és hitükben támadták a védekezés résztvevőit.” Az ellenzék számára ez pusztán politikai ügy, amit meg akarnak nyerni. Úgy érzik, hogy ha már a védekezéshez nem tudtak hozzátenni akkor legalább a kormányt támadják.

Nacsa Lőrinc a parlamenti ősz ügyei között említette a még néhány napig kitölthető nemzeti konzultációból következő jogszabályalkotási feladatokat, valamint a gyermekvédelmi törvény szigorítását. A politikus szerint mozgalmas lesz az év végéig tartó időszak, a baloldali politikusok nyilatkozatai ugyanis azt mutatják, a politikai ellenzék szereplői konstruktív munka helyett már a 2022-es országgyűlési választásokra készülnek.

Ahogy fogalmazott: megy a helyezkedés az ellenzéki pártok között, amely során egymásnak is üzengetnek. A legfontosabb kérdés az elmúlt hónapokban is csak az volt számukra, hogy hányan, hogyan, milyen jelöltekkel induljanak el a 2022-es választáson, és nem az, hogy milyen programot, milyen csomagot javasol az ellenzék kormánynak a mostani helyzet kezelésében. A politikus szerint az „ellenzéki pártoknak teljesen mindegy, hogy a válságkezelésnek milyen kimenetele lesz, nekik a pénz és a hatalom sokkal fontosabb saját nemzetük javánál.” Elveket és értékeket már rég nem érdemes keresni az ellenzéki oldalon, amit jól példáz, hogy balliberális pártok annak ellenére álltak be egyként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időközi országgyűlési választáson a Jobbikos Bíró László mögé, hogy a politikus korábban rasszista és antiszemita kijelentéseket tett.