+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a következő hetekben is folytatja kormányellenes kommunikációját a Momentum Mozgalom és a Demokratikus Koalíció, új szavazókat azonban ezzel nem képesek megszólítani. Erdélyi Rezső Krisztián szerint Dobrev Klára, Cseh Katalin, vagy Donáth Anna ezzel a brüsszeli elitnek bizonyítják, hogy a nemzetállam helyett az Európai Uniót tekintik elsődlegesnek, valamint döntésre akarnak jutni, hogy melyikük az ellenzék vezető ereje. Az elemző szerint emiatt van eltérés a két párt álláspontjában az uniós csúcson elért eredményekkel kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció olyan párhozamos valóságot épít, ahol a Magyarországnak kitárgyalt plusz 3 milliárd eurós forrást vereségként tüntetheti fel, míg a Momentum a számok helyett a jogállamiság csorbulásáról beszél. Erdélyi Rezső Krisztián úgy fogalmazott: ezzel a politikával saját táboruknak mindenképpen üzennek, de itt van egy plafon is, ami fölé nem tud emelkedni támogatottságuk. A kormánypárti szavazókat üzeneteikkel nem tudják elbizonytalanítani, mert a kormánypártiak és a bizonytalanok is azt látják, hogy folyamatos vita van az ellenzék soraiban arról, hogy milyen szervezeti formában induljanak a 2022-es választáson, de eközben valójában semmilyen alternatívát nem állítanak a jelenlegi kormánnyal szemben.

Az elemző arról is beszélt, hogy az Index internetes portál körül kialakult helyzet felhangosításától az ellenzék azt reméli, hogy nem kerülnek le a napirendről a Magyarországgal szembeni jogállami kritikák. Megfelelő reakciónak tartja, hogy a Fidesz hivatalos levélben magyarázza el az Európai Néppárt tagjainak az internetes portált közül kialakult helyzetet és szögezi le, hogy a főszerkesztő menesztése, valamint az újságírók felmondása olyan üzleti döntések eredménye, amelyre a kormánynak nincs befolyása. Saliga Péter interjúja.