+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

A kisebbségi jogok területén hiába hirdeti magát mintaállamnak Románia, ez köszönőviszonyban nincs a valósággal – mondta a Karc FM-en a Magyar Patrióták Szövetségének elnöke. Hetzmann Róbert kiemelte, egy olyan állam, mely politikai alapon ítél el magyarokat, államosítja vissza tulajdonait és zár be iskolákat nem nevezheti magát jogállamnak, még akkor sem, ha ehhez a nyugat lelkesen asszisztál. Minderre fel kell hívni az európai unió figyelmét, amire a legjobb alkalom a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett aláírásgyűjtés. Ennek célja többek között az, hogy Brüsszel a három többségében magyar lakta román megyét egy gazdasági régióként kezelje, hasonlóan Európa más, kisebbségi sorban élő nemzetiségeinek helyzetéhez.

Hetzmann Róbert úgy fogalmazott: jelenleg nem esik egybe az uniós nagyhatalmi érdekkel, hogy a magyar kérdést kezeljék, de ezen lehet változtatni, napirenden kell tartani a problémát. Fontos, hogy egy akta, ami a magyar kérdésről szól, mindig ott legyen a brüsszeli döntéshozók asztalán.

Ha november elejéig sikerül hét uniós országból, egymillió aláírást összegyújtani, akkor az Európai Bizottságnak érdemben kell
foglalkozni a kérdéssel.