+36 1 911 1111, SMS: +36 70 700 1059 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Ozsváth Kálmán, a Fidesz újpesti önkormányzati képviselője szerint a kerületben teljesen megállt az élet, amióta a balliberális koalíció vette át a vezetést. A politikus a Karc FM-en ismertette: a Momentumos polgármester keze alatt lassan elmaradnak a fejlesztések, miközben egyre több baloldali szereplő jelenik meg a legfontosabb területeken. Ozsváth Kálmán felidézte: az előző, jobboldali kerületvezetés 9 milliárd forintos tartalékkal adta át Újpestet, ráadásul számos beruházást megkezdett, illetve egyezséget kötött azoktól a fővárosi önkormányzattal. Ennek ellenére a mostani képviselő-testület – illetve a járvány ideje alatt a polgármester egy személyben – leállította például az új szolgáltatóház építését, valamint fontos útfelújításokat is.

Ozsváth Kálmán szerint arra, hogy ezek a fejlesztések mégsem valósulhat meg, csupán az a magyarázat létezik, hogy a Momentumos Déri Tibor polgármesternek gyenge a lobbiereje a fővárosnál, hiszen a baloldali kerületek egyébként megkapták az engedélyeket és a forrásokat a beruházásokra. A jobboldali politikus ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a kerületben feltűnően nagy az osztozkodás a szivárványkoalíció miatt. Kifejtette: azon túl, hogy a kerület országgyűlési képviselője a DK-s Varjú László, az alpolgármester pedig a szintén Gyurcsány-párti Trippon Norbert, az ugyanehhez a formációhoz tartozó Gréczy Zsolt fia a polgármester kommunikációs jobbkeze, a volt SZDSZ-es, közgazdász végzettségű Ungár Klára pedig az újpesti szakrendelőintézet vezetője. Felmerül tehát, hogy a Momentum csak névleg vezeti a kerületet.

A Fidesz politikusa úgy fogalmazott: „ez egy nehéz-bombázós hadsereg, nagyon sok éhes szájat meg kell etetni, ki kell fizetni, feladatot, pozíciót kell nekik adni. Az látszik, hogy be vannak kötve a gyurcsányi világba. Azt nem tudni, mi lesz a fejlesztésekkel, egyelőre csak az látszik, hogy Újpest egyfajta kifizetőhely lett.”